Cheesecake Factory

Όταν παντρεύεσαι Αμερικάνο, εκτός από την χαρά της κανονικής πρότασης γάμου και της πεθεράς που ανοίγει πρώτη την σαμπάνια αντί να φοράει πλερέζα που χάνει το παλικάρι της, κερδίζεις και κάτι πιο σημαντικό: την οικογενειακή συνταγή για τσίζκεϊκ. Και εννοούμε το πραγματικό, το αυθεντικό, το τσίζκεϊκ που κολλάει στον ουρανίσκο και σου φέρνει δάκρυα στα μάτια και έναν καλό λόγο να μείνεις στην κουζίνα αρκετές ώρες μια Κυριακή του Ιουνίου για να δεις πώς φτιάχνεται — άντε και να βοηθήσεις, στα λιγότερο κρίσιμα σημεία.

Και η επίσημη αποδοχή μου από  το σόι ολοκληρώθηκε με την παράδοση ενός αντίγραφου της μυστικής συνταγής, την οποία ορκίστηκα να την φυλάξω με την ζωή μου.

Well, είχα φροντίσει να κάνω “δαχτυλάκια” πίσω από την πλάτη μου γιατί σκοπεύω να την μοιραστώ με τα κορίτσια στο περιοδικό που ήδη την έχω υποσχεθεί.

Παρεμπιπτόντως, η περιπέτεια στην κουζίνα της Νανέτ μου θύμισε την εμμονή μου με το Cheesecake Factory όπου έσερνα όοοοολη την Ελληνική κοινότητα του LA κάθε εβδομάδα για μεσημεριανό (πρωινό για μένα και την Sol) και που κάθε φορά πελάγωνα με τις ώρες στις 9834759873492560 διαφορετικές γεύσεις για να καταλήξω να παραγγείλω τελικά το κλασικό νιου γιορκ τσίζκεϊκ (ναι, με αυτή την προφορά). Θα χρεώνω για πάντα στον Χρήστο αυτή την εμμονή, όπως και τις θερμίδες που έχω φυλάξει από τότε για τους δύσκολους χειμώνες στο Midwest.

Το κακό με το συγκεκριμένο τσίζκεϊκ που έχει και την υπογραφή μου, είναι πως αφού το φτιάξεις, πρέπει να το αφήσεις στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

‘Ενα ολόκληρο βράδυ, λέμε.

So, here I am, δύο μέτρα πιο πέρα να πρέπει να γράψω ένα κείμενο για το Cosmo και να  μην μπορώ να αγγίξω το αγαπημένο μου γλυκό. Μάλλον, αυτό είναι το πραγματικό βάπτισμα του πυρός. Αν καταφέρω να βγάλω το βράδυ (και το άρθρο) χωρίς να καταστρέψω το τσίζκεϊκ, θα με χρίσουν επίσημα μια Στρόεμπελ.

2 Comments

Filed under American woman?, What's cooking?

2 responses to “Cheesecake Factory

  1. λατρεύω cheesecake… μετά τον σιμιγδαλένιο χαλβά που έφτιαχνα στο δημοτικό το cheesecake είναι το πρώτο ‘σοβαρό’ γλυκό που έμαθα να φτιάχνω και συνεχίζω να φτιάχνω σχεδόν 15 χρόνια τώρα… έχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές αλλά πιστεύω πως πάντα υπάρχει χώρος για άλλη μία ειδικά αν είναι αυθεντική αμερικάνικη συνταγή… κοινώς θέλουμε μετάφρασηηηηηη! και ολόκληρη τη συνταγή!😛 πρέπει να τη φτιάξουμε και δω να δουμε τι λέει.. λολ

  2. φυσικά! αυτή η συνταγή θα αλλάξει την ζαχαροπλαστική της Ελλάδας.
    παρεμπιπτόντως, χίλια μπράβο για το τσίζκεϊκ, εμένα με δυσκολεύει ΠΟΛΥ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s