game on

Δεν ξέρω αν στο έχω  πει αλλά μένουμε πολύ κοντά στο γήπεδο του φούτμπολ. Πολύ κοντά. Τόσο κοντά που τα Σάββατα όλοι οι δρόμοι γύρω από την γειτονιά θυμίζουν ένα μεγάλο πάρτι. Και μάλιστα πάρτι με dress code: μπλε και κίτρινο. Ααααααα, αν δεν δεις το πλήθος με τα βαμμένα πρόσωπα, δεν ξέρεις τι θα πει team spirit.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, το πάρτι ήταν ακόμα μεγαλύτερο, γιατί η ομάδα μας, έπαιζε με το άλλο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που απέχει μόνο μισή ώρα, οπότε δεν το λες και εκτός έδρας, και ο κόσμος βγήκε από νωρίς στους δρόμους και τα πάρκα να ψήσει μπέργκερ, να πιει μπύρες και να φωνάξει go blue και go green. Οι άλλοι, οι Green, λέγονται και Spartans, κάτι που καθόλου δεν με συγκίνησε γιατί εγώ τώρα το έχω αγαπήσει το μπλε και κίτρινο του εδώ πανεπιστημίου και τίποτα δεν θα με κάνει να αλλαξοπιστήσω.

Ο καιρός ήταν εντυπωσιακά ωραίος για την εποχή και έτσι τα πάρκα της γειτονιάς είχαν γεμίσει ασφυκτικά με παρέες που έκαναν πικ νικ.

Πριν τον αγώνα όλα αυτά. Κατά την διάρκεια του αγώνα έβλεπες μόνο άδεια τραπέζια και ψυγεία μέσα στα οποία έλιωνε ο πάγος σιγά σιγά.

Πρώτο σοκ: το γεγονός ότι μπορείς να αφήσεις τα πράγματά σου σε έναν δημόσιο χώρο, να λείψεις για μερικές ώρες, να επιστρέψεις και να μην λείπει ούτε πατατάκι.

Δεύτερο σοκ: οι μικτές παρέες! Οπαδοί και των δύο ομάδων με τις διαφορετικές μπλούζες φώναζαν συνθήματα, γελούσαν και μετά τσούγκριζαν τις μπύρες τους. Αλήθεια. Ο Will με κοίταξε με το ίδιο σοκαρισμένο ύφος. Μετά από 3 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και αρκετά ντέρμπι ΑΡΗ-ΠΑΟΚ περίμενε τουλάχιστον μια ανοιγμένη μύτη, μια σπρωξιά, κάτι ρε παιδί μου.

Σύμφωνα με το annarbor.com πάντως ήταν ο πιο busy αγώνας για τους αστυνομικούς. Και ιδού τα στοιχεία σε αριθμούς:

  • 113,065: Total announced attendance at the game.
  • 250: Calls for service for Ann Arbor police on Saturday.
  • 96: Vehicles towed Saturday from public and private property.
  • 64: People kicked out of the game for various reasons.
  • 125: Incidents of open intoxicants (drinking in public) from Friday night to Saturday night.
  • 38: Incidents of minors in possession (underage drinking) from Friday night to Saturday night.

113 χιλιάδες μεθυσμένοι οπαδοί μέσα στο γήπεδο και άλλοι τόσοι στα πέριξ και μόνο αυτά κατάφεραν;

Να σου πω την αλήθεια, όταν βγήκαμε μια βόλτα κατά την διάρκεια του αγώνα και ακούγαμε το πλήθος να φωνάζει, ξέρεις, αυτή την βοή των συντονισμένων φωνών που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο, θέλαμε να κάνουμε ένα κύμα εκεί που βρισκόμασταν στην μέση του δρόμου.

Inspiring, τι να πω.

Go blue λοιπόν.

 

 

Advertisements

2 Comments

Filed under Ann Arbor story

2 responses to “game on

  1. jerry

    κι εδώ αν αφήσεις τα σκουπίδια σου σε ένα μέρος είσαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα τα πειράξει.. θα μείνουν εκεί για πολύύύύύύύ καιρό (εκτός αν περάσει ο στρόβιλος (βλ. γουιλ) με το πάντα της διαφήμισης και τα συλλέξουν για ανακύκλωση..)

  2. θέλω να μας φανταστείς στις πρώτες μας διακοπές στην Κύθνο, εγώ να κάθομαι στην παραλία να πίνω καφέδες και να καπνίζω με την Λουκία κι εκείνος να φέυγει για να “εξερευνήσει” τα βράχια και να μας γυρίζει με σακούλες σκουπίδια. αυτό θα πει πολιτισμικό σοκ. τον συνήθισα όμως. και τώρα αν μου γυρίσει με άδεια χέρια παρεξηγούμαι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s