ψωμί κι αλάτι

Διαβάζω τον κο Θεοδωράκη που λέει ότι δεν έχουμε ανάγκη την Ευρώπη, να γυρίσουμε λέει στην πατρίδα μας, να τρώμε ψωμί και κρεμμύδι και ανοιγοκλείνω τα μάτια πολλές φορές όπως ο μπαμπάς μου όταν του ανακοίνωνα διάφορες μουρλαμάρες της εφηβείας πριν τόσα χρόνια και τώρα ξέρω πως εκείνα τα σαρδάμ που ακολουθούσαν κάθε μου ανακοίνωση δεν ήταν από θαυμασμό για την καταπληκτική μου ιδέα, αλλά επειδή η πρότασή μου ήταν λάθος σε τόσα επίπεδα που δεν ήξερε από πού να πρωτοξεκινήσει.

Θυμάμαι την προ-ευρώ εποχή φίλη, όταν χρειαζόταν να μετατρέψουμε δραχμές σε λιρέτες για να πληρώσουν οι γονείς μου το ενοίκιο του αδερφού μου και ήταν απελπισία η διαφορά. Όπως θυμάμαι και τα βιβλία της ιστορίας που τόνιζαν πως όλα τα στραβά ξεκινούσαν από κάτι “ταπεινούς” που ήθελαν μια μικρή πλην τίμιαν χώρα.

Άσε μας με τα κρεμμύδια και τις τομάτες, έχεις στείλει ποτέ βιογραφικό σε εταιρία για θέση πολύ κατώτερη των προσόντων σου μόνο και μόνο για να γλιτώσεις από την ανεργία; Έχεις διαγωνιστεί ποτέ για διεθνείς υποτροφίες μόνο και μόνο για να μάθεις ότι το πτυχίο σου είναι το νέο ανέκδοτο των ακαδημαϊκών; Έχεις προσπαθήσει να βγάλεις άκρη με το ΤΑΙΣΥΤ, ή ακόμα καλύτερα να τηλεφωνήσεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία για να πάρεις μια πληροφορία; Δεν μας έφταιξε ούτε η Μέρκελ, ούτε η Γερμανία για τα προβλήματά μας. Και αυτή η κομπλεξική διάθεση να γυρίσουμε πίσω για να καλλιεργήσουμε τα άγια χώματα, δεν θα μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση.

Ωραία πρόταση ρε αγάπη, τώρα που παίρνει σύνταξη η γενιά που τα έφαγε όλα, και τα έφαγε καλοψημένα και με γκουρμέ γαρνιτούρες, να προτείνει να γυρίσουμε ΕΜΕΙΣ στο κρεμμύδι και στην απλή ζωή που είναι τόσο φανταστική και που λείπει σε όλους αυτούς που αναγκάζονται να φορούν τα καλά τους κάθε τρεις και λίγο και να τρέχουν στο Μέγαρο –ξέρεις εκεί που δεν πάμε γιατί θέλει πολλά κρεμμύδια το εισιτήριο.

Με εκνευρίζουν βραδιάτικο.

Advertisements

3 Comments

Filed under What's wrong with you?

3 responses to “ψωμί κι αλάτι

  1. Maria

    I totally agree with you!!!

  2. jerry

    ναι ρε συ
    ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s