χαρήκαμε πρόωρα

Φίλη, διάγραψε όσα σου είπα για το thawing, ανέβασε και πάλι τα ανοιξιάτικα στο πατάρι, δεν ξεπαγώνουμε ακόμα, μόλις ξεκίνησε να χιονίζει. Πολύ. Δηλαδή είναι όλα και πάλι άσπρα. Οι σκεπές των διπλανών σπιτιών, τα δέντρα, οι κήποι μας που μέχρι κι εχθές ήταν πράσινοι και λασπωμένοι, άσε πού να στα λέω, σε λίγα λεπτά γκρεμίστηκαν όλα τα όνειρά μου για λεπτά παλτό και μια σεζόν χωρίς γάντια και διπλά κασκόλ.

(Βέβαια, καθώς σου γκρινιάζω και κοιτάω έξω σ’ αυτή την άσπρη κουρτίνα που έχει καλύψει την θέα μου απ’ όλα τα τα παράθυρα, πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελάει, γιατί όσο και να κρυώνω, το θέαμα είναι υπέροχο. Τι κρίμα που δεν είσαι εδώ να το δεις.)

Εντάξει λοιπόν, δεν τελείωσε ακόμα ο χειμώνας, θα το δεχτώ κι αυτό. Όχι πως περνάμε κι άσχημα όμως εδώ στον κρύο βορρά. Εχθές πάλι είχαμε μαζευτεί γύρω από ένα πιάνο (και μια κιθάρα και ένα βιολί και ένα μπουζούκι και ένα ντέφι, όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά εμφάνισης) και τραγουδούσαμε, γιατί επέστρεψε η Γιόνα στην παρέα του Ann Arbor και μαζί μ’ αυτήν τα ρεμπέτικα, ο Λοϊζος και ο Χατζιδάκις (επίσης όχι μ’ αυτή τη σειρά). Αυτά σου κάνει η ξενιτιά φίλη, τραγουδάς για να ξεχαστείς. Όταν δεν τραγουδάς γελάς νευρικά, γιατί τώρα έχεις κανονική παρέα και φίλους που μπορείτε να συνεννοηθείτε με ένα βλέμμα και σας πιάνουν τα γέλια έτσι χωρίς λόγο.

Έξω από το παράθυρό μας τώρα:


δυστυχώς στις φωτό δεν φαίνονται οι χοντρές χιονονιφάδες που κάνουν τη θέα τόσο μαγική.

Άντε, happy President’s Day και εις άλλα με υγεία.

 

 

 

Advertisements

3 Comments

Filed under Ann Arbor story

3 responses to “χαρήκαμε πρόωρα

  1. Mary

    Spring will come, no doubt!

  2. Thanks for the encouragement!

  3. meniamenia

    καλοπερνάτε στην παγωμένη ξενιτιά.να το χαρείς όσο μπορείς και πιες και κάτι παραπάνω για να ζεσταθείς 😉 president’s day??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s