Mr. Right’s left ear

Ο Mr. Right έχει ένα καινούργιο εμφύτευμα από τιτάνιο στο αριστερό του αυτί. Επίσης, έχει γάζες, ζαλάδες από την νάρκωση και τυλιγμένο χέρι για να μην μολυνθεί το σημείο που του έβαλαν τον ορό. Η εγχείρηση είχε μεγάλη επιτυχία μου είπε ο γιατρός όταν ήρθε να με βρει στο χάι τεκ σαλόνι που περίμενα παζοντας πασιέτζες online, και ένιωσα ξανά πρωταγωνίστρια ταινίας, γιατί πόσες φορές έχουμε δει την σκηνή που έρχεται ο χειρουργός με την πράσινη στολή του κι αυτό το σκουφάκι που μόνο στους ηθοποιούς του ER πάει (ναι, τα είπαμε, είμαι σε George Clooney mode) και δίνει τα καλά νέα κι αρχίζει η cheesy μουσική πριν περάσουμε στην επόμενη σκηνή στο εξωκλήσι του happy end και στους τίτλους τέλους; Άπειρες φορές, αυτή είναι η σωστή απάντηση. Κι εγώ σήμερα που βρέθηκα σ’ αυτό το νοσοκομείο με τα καθαρά μηχανήματα, τους φρεσκοβαμένους τοίχους, τα ντιζαϊνάτα σαλόνια και τους γιατρούς που γελούσαν σε πηγαδάκια φορώντας πάντα αυτές τις πράσινες στολές, εντυπωσιάστηκα που αυτή είναι η πραγματική ζωή και όχι ένα κινηματογραφικό στούντιο.

——————————————-

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πόσο μας στοίχισε όλο αυτό, θα σου πω: 10 δολάρια. Τόση ήταν η συμμετοχή μας στην αντιβίωση και τα παυσίπονα που πήραμε από το φαρμακείο μετά την επέμβαση. Ολόκληρη η εγχείρηση και το μεγαλύτερο μέρος της συνταγής καλύπτεται από την ασφάλειά του. Α, ναι, μην το ξεχάσω, την ασφάλεια την πληρώνει το πανεπιστήμιο, όχι εμείς. Και όχι, δεν δώσαμε φακελάκι γιατί αυτά γίνονται μόνο στον τρίτο κόσμο απ’ όπου το σκάσαμε.

Και κάθε φορά που ερχόταν μια χαμογελαστή νοσοκόμα με χυμό πορτοκάλι και μπάρες δημητριακών για να βοηθήσει τον Will να συνέλθει, ένιωθα έναν περίεργο θυμό, μια οργή θα έλεγα και ήθελα να πάρω το επόμενο αεροπλάνο και να κάψω όλα τα γραφεία του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (artist formerly known as ΤΑΙΣΥΤ) και του ΟΑΕΕ (artist formerly known as ΤΕΒΕ) και μερικά του ΙΚΑ για το γαμώτο (και για τα εκατοντάδες ευρώ που έχει κρατήσει από τους μισθούς μου) γιατί τόσα χρόνια έναν χαμογελαστό άνθρωπο δεν πέτυχα στους βρώμικους, καταθλιπτικούς διαδρόμους ιατρείων και γραφείων.

—————————————————–

“Αν δεν έχει ούτε ένα ράντσο στον διάδρομο, δεν είναι νοσοκομείο, είναι ξενοδοχείο” είπε η βαλκάνια από την χώρα με το σοσιαλιστικό σύστημα υγείας που θέλει τους γέρους σε ευάερια, διαμπερή δωμάτια με κινησούλα. Και γέλασε ο αμερικάνος λίγο πριν έρθει η επόμενη χαμογελαστή νοσοκόμα και τον ποτίσει νερό με καλαμάκι.

Αύριο λέει θα μας πάρουν από το νοσοκομείο να μας ρωτήσουν τι κάνει ο ασθενής. Και μόνο το γεγονός ότι σηκώνουν τηλέφωνα, εμένα πολύ με έχει σκλαβώσει ρε παιδί μου.

—————————————————–

(Άντε, καλά, μπορεί να υπερβάλω λίγο, ξέρω πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο άσχημη. Αυτή ήταν η διέξοδός μου φίλη, να συγκεντρώσω όλη την προσοχή μου στις εγκαταστάσεις για να ξεχάσω ότι ο πιο αγαπημένος μου άνθρωπος στην γη είναι στο χειρουργείο. Και μετά, μετά από την επέμβαση, που τον είδα και ήταν κίτρινος, αυτό που οι παλιοί λογοτέχνες λένε κέρινος, με πρησμένα μάτια και σωληνάκια και γάζες, μετά αρχίσαμε να γελάμε μαζί για την διαφορά των ασφαλιστικών συστημάτων, αλλά η αλήθεια είναι πως σε όποιο νοσοκομείο και αν ξυπνήσεις και έχει πάει καλά η εγχείρησή σου, δεν σε νοιάζει η διακόσμηση, μόνο το κόκκινο χρώμα που επιστρέφει σιγά σιγά στα μάγουλα σου.

βλέποντας το ξημέρωμα μετά την μεγαλύτερη χιονοθύελλα για φέτος, στο νοσοκομείο

Ποτέ, ποτέ μην περιμένεις μόνη σου σε αίθουσα νοσοκομείου φίλη, όσο χάι τεκ κι αν είναι.)

Advertisements

6 Comments

Filed under Ann Arbor story, Dear diary, Mr. Right

6 responses to “Mr. Right’s left ear

 1. Περαστικά να είναι! Αυτό έχει σημασία! Ας μην αναλύσουμε όμως τις διαφορές στο σύστημα υγείας. Όπως είπες, δεν γίνεται να συγκρίνουμε την Ουγκάντα (όχι ότι έχω κάτι με την ταλαίπωρη χώρα) με την Σουηδία! Δυστυχώς! Στην Ελλάδα παρακαλάς να μην αρρωστήσεις ή ακόμη και αναβάλεις το να πας στον γιατρό.
  Εύχομαι στον καλό σου γρήγορη ανάρρωση, να είστε καλά και πρώτα απ’όλα να’χετε την “υγειά” σας που λέμε και edo sto Ellada! 🙂

 2. meniamenia

  Περαστικά στον Μr Right και να είστε καλά και οι δυό. 😉

 3. 10 ευρώ; 10 ΕΥΡΩ;
  Κανένα σπιτάκι εκεί κοντά νοικιάζεται;

 4. είμαι τελείως γαιδούρα ε;
  περαστικά στον καλό σου!

 5. mpempa

  Περαστικά του, αλλά και περαστικά μας (περί υγειονομικής περίθαλψης Ψωροκώσταινας!)

 6. DIA (ksereis poia dia!)

  klaiw. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s