ένα ζωντανό κλισέ

Σε όλες τις teen movies που έχω παρακολουθήσει, υπάρχει μία σταθερή αρχή: όταν κάνεις αίτηση για πανεπιστήμιο και παίρνεις την απάντηση στο mail box, δες προσεκτικά τον φάκελο. Αν είναι τεράστιος, γεμάτος μπροσούρες και συμφωνητικά, τα έχεις καταφέρει, ξεκινάς από Σεπτέμβριο. Αν είναι μικρός, σαν ένα απλό γράμμα σε πολυτελές χαρτί, τότε μην κάνεις καν τον κόπο να το ανοίξεις, έχεις απορριφθεί.

Εχθές λοιπόν, που άνοιξα το ξύλινο πορτάκι και έβγαλα έξω το σωρό από περιοδικά, λογαριασμούς πακέτα από το amazon και καρτ ποστάλ, ένα εκρού γράμμα μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν από το τμήμα που είχα κάνει αίτηση και ήταν μικροσκοπικό.

Επόμενη σκηνή, επίσης ένα κλισε αμερικάνικης ταινίας, εγώ και το κουτί kleenex που τραβάς τα μαλακά χαρτομάντηλα ένα ένα καθώς απαριθμείς τους λόγους της αδικίας, αγκαλιά στο πάτωμα.

Ε, αφού έκλαψα τον μακαρίτη, ντύθηκα, βάφτηκα και πήγα στα εγκαίνια μιας φα-ντα-στι-κής έκθεσης στο Detroit, αλλά γι’ αυτό θα σου πω αργότερα, σε λιγότερο drama queen ποστ.

Πρέπει να παραδεχτώ φίλη πως δεν περίμενα να σηκωθώ από το πάτωμα τόσο νωρίς. Για κάποια που έχει συνηθίσει να πηγαίνουν όλα όπως τα σχεδιάζει, a charmed life overall, δεν ξέρω πώς να χειριστώ την απογοήτευση. Αλλά, τελικά συνειδητοποίησα, πως είμαι τόσο ευτυχισμένη, τόσο ικανοποιημένη από την ζωή μου, που ένα γράμμα δεν μπορεί να κλωνίσει αυτή την θεμελιακή χαρά. Με φοιτητική ταυτότητα ή χωρίς, συνεχίζω να χαμογελάω, όχι μετά από προσπάθεια ή πείσμα, αλλά εντελώς άνετα.

(Και να σου πω και το καλύτερο; Όταν πήρα τον Will να του κλαψουρίσω τα νέα, η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση ήταν: έκαναν μεγάλο λάθος οι βλάκες. Ατάκα- βάλσαμο σου λέω.)

Να τελικά που ο εαυτός μας δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει.

 

Advertisements

2 Comments

Filed under Dear diary

2 responses to “ένα ζωντανό κλισέ

  1. φίλη στέλνω φάκελο τεράστιο γεμάτο μπροσούρες και συμπαράσταση, εκεί είναι σου λέω, έρχεται,στην επόμενη στροφή αν όχι στην επόμενη στην παρεπόμενη…Το μόνο που χρειάζεται είναι να μη σκεφτείς να πατήσεις φρένο, μα γκάζι.Μόνο γκάζι. Θαλασσινό φιλί.

  2. σ’ ευχαριστώ πολυ ρε φίλη 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s