ταμάμ, χαμάμ και μαμ

Μέσα στο τζακούζι η Μαριμάρ στα δεξιά και η Θέτις στα αριστερά μου έχουν καθίσει σαν πολυεκατομμυριούχοι με τους αγκώνες ακουμπισμένους πίσω και κοιτούν το ταβάνι που σύμφωνα με τους ανθρώπους εδώ έχει σχεδιάσει ο Σινάν πριν κάμποσους αιώνες. Εγώ στην μέση προσπαθώ να επιπλεύσω και κοιτάζοντας τα δαχτυλάκια μου που περισσεύουν έξω από το νερό τους λέω ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ αυτήν την στιγμή ηρεμίας.

Μόλις έχουμε κάνει χαμάμ φίλη, δηλαδή έχουμε περάσει την προηγούμενη ώρα πάνω σε μια ζεστή πέτρα καθώς κάποια αγαπούλα μας έχει κάνει scrub, μασάζ, μπάνιο, λούσιμο και μας έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο με έναν κουβά κρύο νερό που είναι το τέλος κάθε περιποίησης για να μπορέσεις να περπατήσεις ως το υδρομασάζ.

Καρό παραδοσιακές πετσέτες, βουνά από σαπουνάδες, η μυρωδιά λεμονανθών από το σαπούνι, ατμοί, ο ήχος  από τρεχούμενα νερά, αστεία στα τούρκικα και αναστεναγμοί ευτυχίας στα Ελληνικά. Στο τέλος ξαπλωνόμαστε δίπλα στις μαρμάρινες βρύσες και αποφασίζουμε πως δεν θα γυρίσουμε ποτέ στις δουλειές και την πραγματική ζωή, εδώ θα μείνουμε για πάντα.

Μετά από 2 ώρες τα κορίτσια έχουν κολλήσει στο παράθυρο του shuttle για το αεροδρόμιο και με αποχαιρετούν. Τέσσερις μέρες με γέλια, ποτά σε rooftops με θέα τους μιναρέδες του Σουλταναχμέτ, βραδινές βόλτες στον Βόσπορο, ψώνια, παζάρια, μεταμεσονύχτια παγωτά, λίγο sightseeing για το καλό, επιστροφές στα στέκια μας (φυσικά και αποκτήσαμε στέκια μέσα σε 4 μέρες) και τελικά το χαμάμ και ήδη τους ζητούσα να μείνουν παραπάνω για να πάει όλος ο μήνας έτσι.

Ποτέ δεν είχα τόσο ωραία διάθεση Δευτεριάτικα. Καλή εβδομάδα φίλη μου.

Advertisements

3 Comments

Filed under Friends connection, Istanbul story

3 responses to “ταμάμ, χαμάμ και μαμ

  1. na dokimaseis kai to adistixo hammam ala ellinika sto Thisseio! arketa konta sto cemberlitas an kai leipoun distixos oi pisines!

  2. guest

    αλλα πανακριβο το χαμαμ στο θησειο κορίτσια ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και δνε αξιζει για τόσα λεφτα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s