Κυριακή απόγευμα

Ξέρεις που έρχεται Παρασκευή κι ορκίζεσαι πως αυτό το σαββατοκύριακο δεν θ’ αφήσεις το homework για την τελευταία στιγμή, ποια Κυριακή βρε, θα τα τελειώσεις τα πάντα τόσο νωρίς που θα αποστομώσεις όλους όσους ακούν πως αποφάσισες να παρακολουθείς μαθήματα στις 9 το πρωί και γελούν δυνατά κρατώντας την κοιλιά τους.

Το Σάββατο περνάει ολόκληρο χωρίς να το καταλάβεις κι επιστρέφοντας σπίτι με την χαρά του κόκκινου κρασιού και τη δυνατή μουσική ακόμα στ’ αυτιά σου, ορκίζεσαι πως μόλις ξυπνήσεις, θα φτιάξεις έναν καφέ και θα στρωθείς.

Ξυπνάς και φτιάχνεις καφέ. Ελέγχεις το facebook, το twitter, τα mails σου. Ανοίγεις όλες τις σελίδες εφημερίδων που μπορείς να σκεφτείς. Φτιάχνεις ένα σνακ. Δεύτερο καφέ. Κάνεις refresh στα μέιλ και επειδή δεν έχεις καινούργια αποφασίζεις να ελέγξεις και να σβήσεις τα σπαμ σου–είσαι σίγουρη που θα χαθεί κάτι σημαντικό κατά λάθος αν δεν το κάνεις τώρα. Φτιάχνεις μεσημεριανό. Τρίτο καφέ. Τακτοποιείς την ντουλάπα σου, είναι ύπουλος αυτός ο καιρός, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και να αερίσεις την στολή του σκι. Ανακαλύπτεις μια ξεχασμένη μάσκα και αποφασίζεις πως έχεις καιρό να περιποιηθείς τον εαυτό σου και κάνεις απολέπιση πριν την απλώσεις. Καθώς στεγνώνει και θυμάσαι γιατί δεν σου αρέσουν οι μάσκες αργύλου που καταχωνιάζεις δεξιά κι αριστερά, αποφασίζεις πως πρέπει να επεκτείνεις αυτή την κούρα και βγάζεις από τα συρτάρια μανό, κρέμες, σέρουμ. Πλένεις σταφύλλια για την αποτοξίνωση. Καταγράφεις το πρόγραμμα της διατροφής σου για την επόμενη εβδομάδα που ορκίζεσαι ότι θα είναι η πιο υγιεινή του κόσμου. Σ’ αυτό το σημείο συνειδητοποιείς ότι δεν βλέπεις πολύ καλά τι γράφεις γιατί έχει αρχίσει και σουρουπώνει. Φυσάς τα νύχια σου να στεγνώσουν, ορκίζεσαι πως μόλις μπορείς να πληκτρολογήσεις άφοβα θα στρωθείς. Σοβαρά αυτήν την φορά.

Κάποιος ανάβει το φως και τρομάζεις. Μα, μα, μα, πριν μερικά δευτερόλεπτα ακολούθησες εκείνο το λινκ που έβαλε κάποιος τυχαία στο τουίτερ και να, ήταν για να κατεβάσεις μια ολόκληρη σεζόν arrested development και παρόλο που τα έχεις μάθει απ’ έξω πια πάτησες στο λινκ και μετά ξεκίνησες να τα βλέπεις γιατί ποτέ κανείς δεν θυμάται το πρώτο επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς έτσι; Ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο, ούτε την πρώτη σεζόν ολόκληρη.

Τελευταία Κυριακή που την πατάω έτσι, τ’ ορκίζομαι. Από την επόμενη εβδομάδα στρώνομαι. Σοβαρά.

Advertisements

3 Comments

Filed under Back to school, Dear diary

3 responses to “Κυριακή απόγευμα

  1. Eleni

    Μμμμμ, μου θυμίζει επικίνδυνα κάποιον που ξέρω…έτσι ακριβώς πέρασε και το δικό μου ΣΚ, γιατί κανονικά έχω ένα σωρό papers να γράψω για το μεταπτυχιακό. Αλλά είναι που τα ΠΑΝΤΑ είναι πιο ενδιαφέρον αν έχεις να στρωθείς σε συγκεκριμένη δουλειά π.χ. διάβασμα, ακόμα και το να οργανώσεις τα ρούχα στην ντουλάπα σου ανά χρώμα, ανά ύφασμα, ανά χρησιμότητα κ.λ.π. Ουφ, I procrastinating again! Λοιπόν, σε αφήνω, πάω τώρα να στρωθώ στο διάβασμα 😉

  2. Eleni

    I’m procrastinating (sorry about the typo!)

  3. menia

    και μόλις περιέγραψες και την δική μου Κυριακή.Είναι όμως άλλη η απόλαυση της τελευταίας στιγμής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s