τρέχοντας

Αποφασίζουμε να γραφτούμε στο YMCA. Θέλω να σου πω ότι ενώ κρατάω αξιοπρεπές πόκερ φέις κάθε φορά που ξεστομίζω την λέξη, στο μυαλό μου παίζει σε φουλ μπλαστ το τραγούδι και σχεδόν σχηματίζω τα γράμματα με χορευτικές φιγούρες. Μα καλά, ποιος μπορεί να μιλήσει για το πρόγραμμα στο YMCA (γουάαααϊ, εμ, σι, έεεεϊ, ντουμ, ντουμ, ντουμ, γάααααϊ, εμ, σι, έεεεϊ) χωρίς να χτυπήσει με παβλωφική ακρίβεια ο ρυθμός;

Θα πάω εκεί λοιπόν φίλη, γιατί είναι πιο μοντέρνα και από το Holmes που πληρώναμε κάποτε για να καθησυχάζουμε τις τύψεις του παγωτού και έχει τα πάντα: πισίνα, όργανα, τάξεις γιόγκα, πιλάτες, χορού, ξέρεις όλα αυτά που σ’ ενθουσιάζουν στο πρόγραμμα αλλά ποτέ δεν παρακολουθείς. Γράφτηκα λοιπόν με την Νιλάι και αποφασίσαμε πως το οικογενειακό πακέτο μας συμφέρει περισσότερο. Στην Αμερική, για να θεωρηθείς οικογένεια, αρκεί να ζεις κάτω από την ίδια στέγη, δεν σηκώνεται φρύδι ό,τι συνδυασμό και αν τους παρουσιάσεις ως την οικογένειά σου. Και αν θέλεις να πούμε και την αλήθεια, εδώ στην ξενιτιά οι φίλοι γίνονται οικογένεια, αλλωστε ποιος μου έφταξε σούπα αυτήν την εβδομάδα που ήμουν άρρωστη; Η Νιλάι. Μ’ αυτήν πήγα λοιπόν να δηλώσω συγγενικούς δεσμούς.

Σύνδεση με τα προηγούμενα: Η Νιλάι είναι η καθηγήτρια που μου διδάσκει Τουρκικά, η μόνη φίλη που έχω από την Άγκυρα και ο άνθρωπός μου όταν θέλω συνταγές ψωμιού. Θα μπορούσαμε να είμαστε και Κυπριακή σαπουνόπερα έτσι όπως εμφανιστήκαμε αγκαζέ στο YMCA (γουάαααϊ, εμ, σι, έεεεϊ, ντουμ, ντουμ) και δηλώσαμε ελληνοτουρκική οικογένεια.

“Άρα, μένετε μαζί;” μας ρωτάει ο αγαπούλης που έχει αναλάβει την εγγραφή μας.

Η Νιλάι κοκκινίζει και βλέπω με την άκρη του ματιού  μου μερικές σταγόνες ιδρώτα να σχηματίζονται στο κούτελό της. “Όχι ακόμα” επεμβαίνω, “πρέπει να περιμένουμε να μετακομίσει όλα της πράγματα για να κάνουμε την εγγραφή;”. “Νο, δατς ολ ράιτ” λέει ο αγαπούλης και αρχίζει να πληκτρολογεί. Η Νιλάει με κοιτάει ανακουφισμένη. Το πήρα εγώ το κρίμα του ψέματος, αλλά δεν είναι και ακριβώς ψέμα, γιατί ποιος ξέρει, κάποτε μπορεί να μείνουμε στο ίδιο σπίτι, σε διαφορετικούς ορόφους και να έχουμε την ίδια διεύθυνση. Ποτέ δεν διευκρίνησα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό.

Όταν επέστρεψα νικήτρια στο σπίτι και ανακοίνωσα θριαμβευτικά στον Will ότι φρόντισα να μην πληρώσουμε και οι δύο εγγραφή κλπ, κλπ, εκείνος μισόκλεισε τα μάτια και είπε πολύ σοβαρά “δηλαδή καταχράστηκες μια κοινωνική υπηρεσία,” κάτι που ακούγεται πολύ κακό, ειδικά αν σε κατηγορεί ένας ξανθός Δυτικός.

Δεν του είπα ποτέ ότι κάναμε και αίτηση για οικονομική ενίσχυση, να μην πληρώνουμε δηλαδή μηνιαία συμμετοχή –γιατί εδώ την παίρνουν σοβαρά την άθληση και θέλουν να κάνει όλη η κοινότητα το πιλάτες της ακόμα και αν δεν έχει σπίτι να μείνει– κι έτσι θα καταχραστώ και τα κονδύλια που απευθύνονταν σε άλλους, ξέρεις αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται. Θεέ μου, τελικά η Ελλάδα με έκανε ένα τέρας απατεωνιάς. Σαν τέρας λοιπόν θα το είχα ξεπεράσει γρήγορα αν αυτός ο βρωμοδυτικός δεν με γέμιζε με τύψεις. Τώρα νιώθω σαν να πήγα για ψώνια με το κομπόδεμα του ταμείου ανεργίας.

Ο βρωμοδυτικός που κατάλαβε ότι μου προκάλεσε κρίση συνείδησης, αποφάσισε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα προσφέροντας έναν ελλακτικό τρόπο διήγησης του περιστατικού: μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα μπαίνουν μέσα στο YMCA

και εκεί δεν κρατιέμαι πια

ΓΟΥΑΑΑΑΑΪ ΕΜ ΣΙ ΕΕΕΕΕΕΕΪ στροβιλίζομαι μπροστά στον άναυδο σύντροφό μου,

ΓΟΥΑΑΑΑΑΪ ΕΜ ΣΙ ΕΕΕΕΕΕΕΪ πάμε όλοι μαζίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Advertisements

4 Comments

Filed under American woman?, Ann Arbor story, Friends connection

4 responses to “τρέχοντας

  1. mou eipe mia fili na graftoume ekei! perimeno entuposeis…kali arxiiii!

  2. έχω γυρίσει ΤΡΕΛΑ ενθουσιασμένη, αλλά ο Will μου είπε να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου γιατί δεν είναι όλες οι Y τόσο ωραίες. Δηλαδή, μπορεί να πετύχεις την μικρή στο παλιό κτίριο, ή την πολύ οργανωμένη στη σούπερ μοντέρνα εγκατάσταση. Αυτή που πήγαμε έχει τα πάντα: σάουνα στα αποδυτήρια, ντουζ, πετσέτες που μυρίζουν σαπούνι, πισίνα, άπειρα όργανα και στον τελευταίο όροφο ένα track για τρέξιμο. Αν πετύχετε μια τέτοια, μην χάσεις ευκαιρία, ΤΡΕΞΕ. Καλέ είναι σαν σπα.

    • ΥΓ. Καταλαβαίνεις ότι για να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με ένα ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ πρέπει να είναι πραγματικά ωραίο.

  3. Tita

    Xaxaxaxaxaaa ti wraia! Gouaaaaaaiiiii Em Si Eeeeeei!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s