μηλαράκι+R

Αυτό που ξυπνάς και δεν ξέρεις τι νέα θα σε περιμένουν, αν η πόλη που μεγάλωσες είναι ακόμα εκεί ή έχει καεί, αν οι φίλοι σου είναι καλά, αν το γραφείο που πρέπει να στείλεις εκείνο το κείμενο υπάρχει. Πας για μάθημα και όλο κρυφοκοιτάζεις το κινητό σου, αν συμβεί κάτι κακό θα με πάρουν τηλέφωνο, έτσι; Στο πίσω μέρος του μυαλού σου κάνεις scroll down την λίστα με όσους ξέρεις ότι θα πήγαιναν στην πορεία. Μετά το μάθημα τρέχεις σε ένα καφέ με wifi και ανοίγεις όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ που ξέρεις -συμπεριλαμβανομένου και του τουίτερ. Κάνεις συνέχεια refresh. Ο αριστερός αντίχειρας στο μηλαράκι, ο δείκτης στο R. Μηλαράκι-αρ και όλα καίγονται. Μηλαράκι-αρ και υπάρχουν φήμες για έναν νεκρό. Μηλαράκι-αρ και επιβεβαιώνεται ο θάνατος από πέτρα κουκουλοφόρων. Μηλαράκι-αρ και διαψεύδεται το προηγούμενο αποκλειστικό νέο, τώρα επιβεβαιώνεται ο θάνατος από χημικά. Μηλαράκι-αρ και περιμένεις να έρθει και μια ακόμα διάψευση, ότι δεν υπάρχει θύμα, ο αντίχειρας στο μηλαράκι, ο δείκτης στο R ξανά και ξανά, οι σελίδες φορτώνουν, αλλά οι εικόνες απλώς χειροτερεύουν.

Μερικά R αργότερα, αρχίζει η μάχη στην Βουλή για το ποιος φταίει και ποιος θα προλάβει να χρησιμοποιήσει μια καρδιακή ανακοπή για να μαζέψει followers και friend requests. Μηλαράκι-Τ καινούργια σελίδα στον φάιρφοξ.

Άκου τώρα τι θυμήθηκα ξαφνικά. Εχθές χάζευα έξω από το παράθυρό μου και εντελώς αφηρημένα άφησα το βλέμμα μου πάνω σ’ένα κοράκι που καθόταν στα κλαδιά του maple tree που καλύπτει το μπαλκόνι μας. Όταν εστίασα τελικά το βλέμμα μου, το είδα ότι έτρωγε κάτι. Δεν έδωσα σημασία και απλώς όταν πέταξε το ακολούθησα με το βλέμμα μου, έτσι, χωρίς να το σκεφτώ. Άξοιξε διάπλατα τα φτερά του και βούτηξε στο δρόμο μπροστά στο σπίτι μας όπου βρισκόταν ένας νεκρός σκίουρος, χτυπημένος από αυτοκίνητο όπως είναι τόσοι τις τελευταίες μέρες που τρέχουν σαν τρελοί να ετοιμαστούν για τον χειμώνα και δεν προσέχουν τον δρόμο όπως παλιά. Το κοράκι προσγειώθηκε δίπλα του, έκοψε ένα καινούργιο κομμάτι βιαστικά και ξαναπέταξε στο κλαδί δίπλα στο παράθυρό μου για να συνεχίζει το γεύμα του ανενόχλητο.

Μηλαράκι-Α και delete.

Advertisements

1 Comment

Filed under Homesickness and other maladies

One response to “μηλαράκι+R

  1. mystickland

    έχεις απόλυτο δίκιο..αχ! πόσο σε καταλαβαίνω..να μην ξέρεις τι θα συμβεί έπειτα..υπομονή ..!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s