κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα τα βάλω όλα σε τάξη

άκου να δεις τι πρόσεξα, ακόμα και στα αστεία του facebook ποτέ δεν προτείνει κανείς γυναίκα πρωθυπουργό. Ούτε για πλάκα λοιπόν. Αντίθετα όλοι κρατάμε την αναπνοή μας καθώς μερικοί άντρες που ήδη τα έχουν κάνει σκατά προσπαθούν να συμφωνήσουν τον διάδοχο. Όλες οι παραπάνω λέξεις είναι αρσενικά ουσιαστικά, όπως θα τα δίδασκα στις μαθήτριές μου εδώ. Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος, ο διάδοχος, ο αρχηγός, α, να μην ξεχάσω, ο μαλάκας που φοριέται unisex πια.

μετά έρχονται αυτά τα μέιλ από ιντερνετικές φίλες με το πιο αγωνιώδες ερώτημα του τελευταίου χρόνου: να μείνω ή να φύγω; Να φύγεις, τους γράφω πάντα. Αυτές τις μέρες το εξέλιξα σε πιο επείγον: να φύγεις όσο προλαβαίνεις. Με θαυμαστικά στο τέλος.

Στην επόμενη ξέρω τι θα πω: να φύγεις και -προσοχή!- ό,τι και αν ακούσεις, ΜΗΝ κοιτάξεις πίσω σου γιατί θα  μεταμορφωθείς σε στήλη άλατος. Ή ανασφάλιστη σερβιτόρα. Ή λάστιχο από το ένα ιδιαίτερο στο άλλο. Ή μια στατιστική μονάδα στο 40% της ανεργίας. Ή στην καλύτερη περίπτωση, μια υπάλληλος αναγκασμένη να ζει για πάντα με τους γονείς της γιατί ο κατώτατος μισθός έχει υπολογιστεί σύμφωνα με το κόστος ζωής και τα ενοίκια μια άλλης χώρας.

Να φύγεις, να πας κάπου αλλού, εκεί που θα μπορέσεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Ακόμα και το να γίνεις πρωθυπουργός μια μέρα.

 

 

Advertisements

2 Comments

Filed under On leaving.

2 responses to “κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα τα βάλω όλα σε τάξη

  1. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα νομίζω πως θα φύγουμε απλά όταν ξεxυλίσει το ποτήρι του καθενός….Η δική μου κούπα έχει αρχίσει να γεμίζει και ας προσπαθώ να κλέψω ρίχνοντας το γάλα στην γλάστρα!(απερίσκεπτη κίνηση σε καιρό κρίσης :Ρ ) Όμορφες καλημέρες from Greece!

  2. Δέσποινα (η εν λόγω)

    Ή θα παραμείνεις: “η μέση ελληνίδα” των καναλοειδήσεων. Δεν υπάρχει πιο υποτιμητική, υβριστική έκφραση (μαζί με το “μεσος έλληνας” φυσικά) για κάθε πολίτη. Ισοπεδωση σε όλο το (ελληνικό) μεγαλείο… Πάει χέρι χέρι (sic) με εκείνο το “ουδείς αναντικατάστατος” που ακούγαμε από την πρώτη μέρα του δημοτικού. Βεβαίως αν δε την καλλιεργήσεις νωρίς την ισοπέδωση των “μαζών” πώς να πετύχεις να διοικείται μια χώρα επι δεκαετίες από τους ίδιους “αρίστους”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s