ανταπόκριση του Kurt Vonnegut από το κέντρο της Αθήνας

“και φέτος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο του κάψιμου των κάδων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, της μόνης κατοικημένης πόλης στην Ελλάδα, μετά την ομαδική συγκέντρωση όσων ξέμειναν στο εσωτερικό στα Πατήσια, όπου ζουν όλοι μαζί για να ζεσταίνονται από τότε που ξεκίνησε η Κρίση, 63 χρόνια πριν, το 2009.

Οι νέοι και οι νέες της Πόλης-Κράτους άναψαν με χάρη τα σκουπίδια και πανηγύρισαν τραγουδώντας και χορεύοντας γύρω από τους τοξικούς καπνούς μέχρι το πρωί. Το έθιμο λέει πως όποια single κοπέλα καταφέρει να πηδήξει πάνω από τις φωτιές σαράντα φορές χωρίς να κάψει τα ολστάρ της, θα βρει σύζυγο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί νεαρών γυναικών άνω των 35 που οι απελπισμένες μητέρες έσπρωξαν στην φωτιά μήπως και πιάσει το τάμα, αλλά εκείνες δεν ήταν έτοιμες και έφυγαν με ελαφρά εγκαύματα. Δεν σημειώθηκε άλλο επεισόδιο, μόνο γλέντι μέχρι πρωϊας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σπέσιαλ καλεσμένους το Cirque de Soleil και έμπειρους σκέιτερ για ένα αξέχαστο σόου γύρω από τις φλόγες. Μια εμφάνιση- έκπληξη του Σάκη Ρουβά, ξεσήκωσε τα πλήθη και προκάλεσε θερμοκρασίες υψηλότερες και από την μεγαλύτερη φωτιά. Όπως μας είπε ο ίδιος λαχανιασμένος από το περφόρμανς, μπορεί να βγήκε στην σύνταξη (δηλαδή να μηδενίστηκαν τα ένσημά του, να άλλαξε δουλειά και να ξεκίνησε πάλι από την αρχή σε άλλο Ταμείο, όπως είναι το Νέο Σύστημα Σύνταξης στην Αθήνα-Ελλάδα), αλλά το τραγούδι παραμένει η μεγάλη του αγάπη.

Οι επισκέπτες που συρρέουν στην Πόλη-Κράτος απ’ όλο τον κόσμο για ν’ απολαύσουν αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα κάθε Δεκέμβριο, αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και σκούπιζαν τα μάτια τους πηγαίνοντας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά όπλα που έπεσαν άδικα σε μια τόσο ειρηνική εκδήλωση αγάπης. Αυτά τα όπλα φέρονται σαν κύριοι υπεύθυνοι για την ραγδαία εξέλιξη στο DNA των Αθηναίων-Ελλήνων της τελευταίας γενιάς, οι οποίοι αναπνέουν πια με ειδικά βράγχια, μια θετική εξέλιξη αν θέλετε, δεδομένου ότι μεγάλωσαν με τα εξαγριωμένα ΜΑΤ-Ανθρωποιειδή μέσα στις τάξεις τους. Οι σκεπτικιστές αντιδρούν και βλέπουν την αλλαγή του είδους σαν αρνητική, επηρεασμένοι ίσως από την αισθητική διαφορά που κάνει η καινούργια ουρά και το πρόβλημα που δημιούργησε με τις εταιρίες κατασκευής χαμηλοκάβαλων τζιν για τους χίπστερς.

Σε γενικές γραμμές όλοι έδειξαν να ευχαριστούνται αυτήν την παραδοσιακή βραδιά, οι ρίζες της οποίας χάθηκαν στους σκοτεινούς διαδρόμους της ιστορίας, μαζί με το όνομα εκείνων των Χοντρών Λευκών Αντρών που το έσκασαν από την χώρα πριν 60 χρόνια και οι φήμες θέλουν να ζουν ακόμα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο εις βάρος της ντόπιας πανίδας και χλωρίδας. Αλλά, ακόμα και αν κανείς δεν ξέρει πώς ξεκίνησε αυτή η τόσο ρομαντική πυρπόληση σκουπιδοτενεκέδων, ακόμα και αν οι Τελευταίοι Γέροντες αρνούνται να μοιραστούν το μυστικό, (ο μύθος λέει πως μόνο δακρύζουν στην ερώτηση όσων ενδιαφέρονται, ίσως γιατί είναι οι τελευταίοι από το Είδος που δακρύζουν ακόμα –και δεν έχουν ουρά), οι Νέοι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την Παράδοση ζωντανή.

“Για είμαστε Αθηναίοι-Έλληνες” βροντοφωνάζουν περήφανα ενώ πετάνε κι άλλα πλαστικά μπουκάλια μέσα στον μπλε κάδο πριν του βάλουν φωτιά, “και σαν Αθηναίοι-Έλληνες τις τιμούμε τις παραδόσεις. Δεν μας νοιάζει ο λόγος, αυτά είναι για τους οπισθοδρομικούς. Μας αρκεί που οι φωτιές  κάνουν την Πόλη-Κράτος μας τόσο πιο όμορφη για τους δημοσιογράφους του National Geographic, τους τουρίστες και τους ανθρωπολόγους που έρχονται κατά χιλιάδες ειδικά για το event.””

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “ανταπόκριση του Kurt Vonnegut από το κέντρο της Αθήνας

  1. great again.. Zacharias ek Ann Arbor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s