ε, σ’ ευχαριστώ σου λέω

υπάρχουν αυτές οι φίλες που δένεστε γιατί βρεθήκατε τυχαία στο ίδιο γεωγραφικό σημείο την ίδια χρονική στιγμή, οι άλλες φίλες που ζουν μακριά και κάνεις να δεις καιρό αλλά ξέρεις ότι σε σκέφτονται, οι φίλες που δεν αντέχεις πια γιατί όλο γκρινιάζουν και οι τοξικές που δεν θα τις πούμε φίλες αλλά για κάποιο λόγο είναι ακόμα ανάμεσά μας σαν το στάιροφομ, υπάρχουν οι παλιές φίλες που μεγαλώσατε και αλλάξατε και ακόμα αγαπάτε η μία την άλλη και οι καινούργιες που δεν ξέρεις αν θα ταιριάζετε ακόμα μετά από μερικά χρόνια, υπάρχουν οι φίλες που είχες χάσει παλιά και ξαναβρήκες πρόσφατα, εκείνες που σου έλειπαν και αυτές που εξαφανίστηκαν από την ζωή σου και δεν άλλαξε τίποτα στο ελάχιστο, οι φίλες που σε φροντίζουν και οι άλλες που δεν μπορούν να φροντίσουν ούτε τον εαυτό τους, οι φίλες που σε βοήθησαν να κόψεις το κάπνισμα και οι φίλες που σε παρασύρουν κάθε φορά που κάνεις δίαιτα, οι φίλες που σε καταλαβαίνουν με ένα βλέμμα κι εκείνες που δεν μπορείς να συνενοηθείς αν δεν φωνάξεις, οι φίλες που ξέρουν την αστεία πλευρά του άντρα σου και οι άλλες που τον ντρέπονται ακόμα γιατί νομίζουν ότι είναι σοβαρός ακαδημαϊκός. Υπάρχουν οι φίλες φίλων που έμειναν στην ζωή σου για πάντα και οι φίλες που διάλεξαν το άλλο μισό της παρέας σε έναν καβγά, οι φίλες που γνώρισες σε διπλανά θρανία και γραφεία, εκείνες που γνώρισες σε μπαρ και κανά δυο που βρήκες ανοίγοντας το κινητό ενός μοιχού, υπάρχουν οι φίλες που σε κάνουν να κλάψεις και άλλες που σε κάνουν να γελάς τόσο δυνατά που σε πιάνει λόξιγκας, οι φίλες που γνωρίζεις μόνο σαν άβαταρ μέσω ίντερνετ και οι τεχνοφοβικές φίλες που κάνουν την επικοινωνία δύσκολη, οι φίλες που έγιναν αφεντικά σου και τα αφεντικά σου που έγιναν φίλες, οι φίλες που τελείωσαν το σχολείο την ίδια χρονιά και οι άλλες που διανύουν διαφορετικές δεκαετίες, οι φίλες που στέλνεις τα γραπτά σου για μια δεύτερη γνώμη κι εκείνες που στέλνεις τις φωτογραφίες σου για photoshop. Και μετά υπάρχεις Εσύ που ξέρεις πώς να με κάνεις να νιώθω καλύτερα σε μια άσχημη στιγμή, με κάνεις και γελάω στο skype όταν σου λέω ότι έχω αποφασίσει να αφιερώσω το σαββατοκύριακο στην αυτολύπηση και εσύ Φίλη, που θα μπορούσες να είσαι και αδερφή, που μπορείς να μου στείλεις ένα mail και να με παρηγορήσεις όταν νομίζω πως ο κόσμος έχει τελειώσει (ποια drama queen;) .

Και τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή, γι’ αυτό σας σκέφτομαι συνέχεια αυτές τις μέρες που ξετυλίγω λαμπάκια και χοροπηδάω στο χιόνι τραγουδώντας με τον Μπιγκ Κόσμπι στο ipod.

Advertisements

6 Comments

Filed under Friends connection

6 responses to “ε, σ’ ευχαριστώ σου λέω

 1. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε πάντα δίπλα μας όλους αυτούς που αγαπάμε και ιδιαίτερα τις φίλες μας. Φέτος τα Χριστούγεννα θα έχω κι εγώ κάποιες “απώλειες”, αλλά ελπίζω πραγματικά όπου κι αν είναι να περάσει όμορφα, ήρεμα και ευτυχισμένα! 🙂
  Merry Christmas να έχουμε όλοι!

 2. mystickland.bogspot.com

  συμφωνώ μαζί σου..
  ευχή μου είναι να έχουμε πάντα δίπλα μας, αυτούς που αξίζουμε!!
  Merry Christmas<3

 3. αααα, να την ακούς την Μαριμάρ, από συνταγές έως συμβουλές ζωής Έχει.Πάντα.Δίκιο.
  Αξίωμα.
  Πάω να το δω κι εγώ μπας κι εμπνευστώ να φτιάξω τίποτα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s