κάνε μου λιγάκι ΚΛΙΚ

και το φλέγον ερώτημα των ημερών είναι “εσύ διάβαζες ΚΛΙΚ;”, όχι όχι, εγώ με Φουκώ σε ιλουστρασιόν χαρτί την έβγαλα, ούτε ΚΛΙΚ ούτε ΝΙΤRΟ έχω αγγίξει ποτέ, φιλάω σταυρό, σπεύδεις να ορκιστείς μην σε κατηγορήσει κανείς ότι υπηρέτησες ποτέ την Σκοτεινή Πλευρά του βλαχοlifestyle.

Να σου πω, εγώ όντως δεν διάβαζα ΚΛΙΚ γιατί στα 90ς ήμουν στο γυμνάσιο και από την Σούπερ Κατερίνα πέρασα στο αμερικάνικο Seventeen, οπότε το έχασα αυτό το τρένο. Αλλά ο μεγαλύτερος αδερφός μου πρόλαβε τουλάχιστον το NITRO και το έμπασε στο σπίτι μας, θυμάμαι να γελάω με μερικά άρθρα του, κυρίως αυτά τα ειρωνικά για τους αγενείς μικροαστούς που πετάνε την σακούλα με τα σκουπίδια από τον 3ο όροφο, ξέρεις αυτά που περιγράφανε πάνω κάτω τον χειρότερο εφιάλτη μας, τον Αθηναίο χωριάτη που νομίζει πως μπορεί να έχει την τηλεόραση στη διαπασών και ότι δεν ενοχλεί κανέναν, κι ας μένει πια σε κολλητές πολυκατοικίες. Και γελούσα που λες, γιατί όταν είσαι έφηβος διασκεδάζεις εύκολα, με όλες τις μαλακίες που σου σερβίρουν, εδώ περνούσα τους 30άρηδες πρωταγωνιστές του αρχικού 90210 για συνομήλικούς μου, τώρα τους βλέπω και ταράζομαι, τυφλώνεσαι όταν είσαι έφηβος δεν έχεις και κανένα σοβαρό κριτήριο ή μέτρο σύγκρισης ακόμα. Ε, μετά με την ενηλικίωση και τα φοιτητικά χρόνια, το NITRO είχε γίνει ένα soft porn embarrassment, κανείς δεν το αγόραζε πια, οι φίλοι μου έπαιρναν το Rolling Stone και εγώ Cosmopolitan (από το γνωστό περίπτερο στην Κηφισιά), δεν μάθαμε ποτέ τους κανόνες του ελληνικού lifestyle.

Αλλά ακόμα και αν χάσαμε το επεισόδιο, βλέπαμε τις παράπλευρες απώλειες γύρω μας, είναι δύσκολο να μεγαλώσεις στα βόρεια προάστεια στα ’90ς και να χάσεις το απόγειο του νεοπλουτισμού. Ή τα μετέπειτα αποτελέσματα. Κι ενώ στην Αμερική οι 25χρονοι καταχρεώνονται με δάνεια για σπουδές, οι δικοί μας πληρώνουν γραμμάτια αυτοκινήτων και πιστωτικές κάρτες. Ενώ εκείνοι χτίζουν την Silicon Valley, εμείς χτίζουμε, well, μούρη, γιατί αυτό έχει μόνο σημασία, τι πουλάς, όχι τι πραγματικά είσαι.

Και αυτοί οι τύποι που κάποτε λατρεύονταν και τώρα λιθοβολούνται, πουλούσαν μόνο μούρη, το τίποτα, αέρα κοπανιστό, γι’ αυτό νόμιζαν ότι μπορούν και οι υπάλληλοί τους να ζήσουν με το τίποτα. Αλλά, ρε γαμώτο, κοίτα κάτι παράλογο, όσο ύφος και να έχω, η ΔΕΗ δεν ψαρώνει, ούτε ο διαχειριστής για τα κοινόχρηστα, ούτε οι έκτακτες εισφορές, δεν γίνεται να πορευτώ στην ζωή με το τίποτα. Ούτε κι αυτοί.

Το οποίο είναι θλιβερό για να είμαι ειλικρινής, όσο και αν δεν συμφωνώ με το προϊόν τους, στενοχωριέμαι για κάθε ελληνική επιχείρηση που χρεωκοπεί, για κάθε μαγαζί που κλείνει. Και για όλους αυτούς που μένουν άνεργοι από πίσω.

Αλλά δεν πειράζει, θα βρεθεί και γι’ αυτούς κάτι, μια ακρούλα, έστω μια ομάδα αλληλέγγυων να καταλάβουν ένα δημόσιο κτίριο και να τους βοηθήσουν με το ζόρι, αν με ρωτήσεις πάντως εμένα κύριε ακτιβιστιστή μου, θέλω να καταλάβεις κάτι με θέα, ίσως και έναν ημιυπαίθριο χώρο, σε υπερυψωμένο οικοπέδο, κάπου στο κέντρο που βολεύει, με αυτόνομη θέρμανση και εύκολο πάρκινγκ, και θέλω να βεβαιωθείς ότι θα κάνεις μερικές ζημιές και θα κοστίσεις χρήματα στους φορολογούμενους από προσαγωγές, μην πάει και η προσπάθειά μας τζάμπα.

Ξεχάστηκα όμως, παρασύρθηκα, αυτό που ξεκίνησα να σου πω είναι να διαβάσεις αυτό εδώ το άρθρο της  Lifo που τα λέει καλύτερα από εμένα και κάθε άλλο ξερόλα.

Advertisements

2 Comments

Filed under What's wrong with you?

2 responses to “κάνε μου λιγάκι ΚΛΙΚ

  1. natalia

    Το πόσο συμφωνώ μαζί σου δε λέγεται! Προσωπικά ποτέ δεν αγόρασα ΝΙΤRΟ ή ΚΛΙΚ γιατί με ενοχλούσε το δήθεν στηλάκι που είχαν τα κείμενα τους και που προσπαθούσαν να περάσουν παραέξω. Χαίρομαι που δεν έχουν πια την ίδια ανταπόκρηση στον κόσμο.

  2. Ε, η χρυσή τους εποχή κράτησε λίγο έτσι κι αλλιώς. Στο τσακ την γλιτώσαμε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s