πράσινες κάρτες και πράσινα άλογα

“αν θέλουν να βάλουν μια εικόνα στην πράσινη κάρτα μου για να συμβολίσουν την εμπειρία του μετανάστη, αυτό θα έπρεπε να είναι μια βρύση. Που λειτουργεί. Στο συνοικιακό πάρκο. Αυτό βρίσκω πιο εντυπωσιακό από το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Καπιτόλιο. Το ότι έχει κάθε πάρκο καθαρές τουαλέτες και ψύκτες.”

η καινούργια μας συνήθεια είναι να παίρνουμε το μεσημεριανό μας στο πάρκο της γειτονιάς και να στρώνουμε στα τραπεζάκια του πικνίκ, κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. Ο γείτονάς μας έχει ένα τεράστιο magnolia tree και ο απέναντι ένα weeping cherry, που είναι και τα δύο ροζ και μυρίζουν υπέροχα και μας φτιάχνουν την διάθεση.

Όπως τα γέλια στην παιδική χαρά του πάρκου. Για λίγο αναρωτιέμαι γιατί είναι πιο ευχάριστες οι παιδικές χαρές εδώ και μετά εντοπίζω τι λείπει: η βαριεστημένη μάνα στο παγκάκι με το τσιγάρο και τον καφέ που φωνάζει από μακριά “μηηηηη” και το πανταχού παρόν “Μηχαλάαααααακη τι έχουμε πει για την άααααααααμμοοοο”. Οι γειτόνισσες είναι εκεί όρθιες, αφήνουν τους μικρούς ξανθούς ανθρώπους να λερωθούν στην άμμο, την αφράτη άμμο για να είμαστε δίκαιοι, χωρίς τα μυρωδάτα ίχνη των αδέσποτων που κάνουν τις Αθηναίες μητέρες να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την φωνή τους. Ενίοτε σκαρφαλώνουν στις τσουλήθρες μαζί με τα βλαστάρια τους και το βλέπω ότι βαριούνται αλλά τους χαμογελάω με ευγνωμοσύνη που δεν κάθονται από μακριά να τσιρίξουν. Και μαζί τους, εκεί στην μάχη και οι μπαμπάδες, 50-50 η μοιρασιά της επανάληψης που τόσο αγαπούν τα μικρά, κανείς Ελληνάρας δεν την βγάζει καθαρή με μπύρες στην άκρη, μην σου πω ότι πιο συχνά βλέπω τις γυναίκες να κάθονται στα απλωμένα πικνίκ και τους άντρες να κάνουν το καθήκον τους στις τραμπάλες.

Κι έτσι η παιδική χαρά, αντί για ηχορύπανση, γίνεται το καλύτερο soundtrack των μεσημεριανών μας, με δυνατά γαργαριστά γέλια που μόνο τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν το ένα στο άλλο και μετά σε εμάς.

Advertisements

2 Comments

Filed under American woman?, Ann Arbor story

2 responses to “πράσινες κάρτες και πράσινα άλογα

  1. Παλι ζήλεψα! Τι όμορφη εικόνα τα ανθισμένα δεντρα και τα γελια! Εχουμε ήλιο εδώ, έχουμε και ανθισμένες αμυγδαλιές, μας λείπουν όμως τα αυθόρμητα γέλια. Ευτυχώς με γαργαλάει ο καλός μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, χιχιχι!

  2. Πες του να συνεχίσει κάθε βράδυ, γιατί το γέλιο κάνει καλό! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s