οι εντολές

διαβάζει που λες ο διδακτορικός δίπλα μου για την θεωρία του βιβλίου σαν αντικείμενο, και κρυφοκοιτάζω κι εγώ τις σημειώσεις του, πάω κατευθείαν στο συμπέρασμα, αποθηκεύω γνώσεις που κάποτε θα με κάνουν πρωταθλήτρια στο τρίβιαλ, αλλά μέχρι τότε ανακαλύπτουμε στην wikipedia ένα λήμμα για τα τυπογραφικά λάθη που έχουν γίνει στην Βίβλο μέσα στους αιώνες. Και κάποια είναι πολύ αστεία, κάποια σχεδόν θλιβερά, ένα αγαπημένο μου είναι που ένας κακομοίρης ξέχασε να βάλει το “ου” στις δέκα εντολές και ουσιαστικά προέτρεψε τους πάντες να κάνουν ό,τι τους κατέβει.

Έτσι είναι κι η άλλη εντολή, αυτή που πάει κι έρχεται στην Αθήνα, πέρα δώθε στο ιστορικό κέντρο, από την διόρθωση στο τυπογραφείο και πάλι πίσω, αλλά στα περίπτερα δεν έχει βγει ακόμα, μάλλον δεν συμφωνούν ποιο CD να την συνοδεύσει, ξυπνάω κάθε πρωί κι αναρωτιέμαι, σήμερα θα είναι η μέρα που θα έχουμε καινούργια κυβέρνηση; να έχω κι εγώ κάτι χειροπιαστό να απαντήσω στις ερωτήσεις των εδώ για τα εκεί.

Αλλά δεν θέλω να σε πρήξω μεσημεριάτικα (ξημερώματα εδώ) για αυτά που ξέρεις ήδη φίλη, τα έχουν υπεραναλύσει άλλοι, ειδικοί και μη, θα μείνω μόνο στο σημερινό νέο, ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι. Αναρωτιέμαι πόσοι ανάμεσά τους είναι δημοσιογράφοι και πόσοι θα μπορούσαν να διαγραφούν από αυτή την θλιβερή στατιστική, αν ήταν λίγο πιο ευέλικτα τα ταμεία μας, ξέρεις, απλά πράγματα, να συμβαδίζουν με τις εργασιακές εξελίξεις αυτού του αιώνα, ή έστω των τελευταίων δύο δεκαετιών, δεν ζητάμε και τίποτα παράλογο.

Αυτά σκεφτόμουν και προχθές, όταν ήρθε ένα email από την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων, αυτό το διαμάντι συνδικαλιστικού ήθους, και σκέφτηκα εγώ η αγαθή ότι επιτέλους αποφάσισαν να πιέσουν για αλλαγές, να μην μας ρίχνουν στην μαύρη τρύπα του ΤΕΒΕ και άλλα τέτοια αισιόδοξα, αλλά το email ανακοίνωνε πως κάποιος κύριος θα κάνει μήνυση σε κάποιον άλλο για συκοφάντηση, όλοι με τίτλους και παράτιτλους, πρόεδροι και δήμαρχοι, ή πιο συγκεκριμένα ένας πρώην Ταμείας αμφισβητεί την δημοσιογραφική ιδιότητα ενός Αντιπροέδρου, και να μωρέ, στενοχωρήθηκα λίγο, γιατί ακόμα και μέσα στην καρδιά της πυρκαγιάς, αυτοί οι κύριοι κοιτάνε το μανικιούρ τους και όχι το δάσος που έχει καψαλιαστεί. Ένα εκατομμύριο άνεργοι και κάτι ψιλά (όπου “ψιλά” είναι 70.724, που αν το σκεφτείς σε οικογένειες ζαλίζεσαι λίγο), αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την τιμή που πρέπει να διαφυλάξουμε επειδή κάποιος μας έβρισε online και δεν προλάβαμε να του πούμε “καθρεφτάκι”. Είναι που αυτός ο ένας κύριος δεν είχε διαβάσει σωστά την τρίτη εντολή, και τόλμησε να αμφισβητήσει την ακεραιότητα του Αντιπροέδρου, δεν πήγε στην wikipedia να το εξετάσει προσεκτικά “Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω” λέμε, ή μπορεί να διάβασε και την λάθος εκδοχή με το typo και μ’ αυτά και μ’ αυτά, το συνδικαλιστικό μένος ξύπνησε και το δίκιο του εργαζόμενου θα βρεθεί στo facebook. Τώρα κοιμάμαι πιο ήσυχη για το μέλλον μου.

Αν μπορούσα να κοιμηθώ δηλαδή. Don’t get me started μ’ αυτές τις καινούργιες αυπνίες, όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχει ούτε περίπτερα εδώ στην Αμερική να βγω στην γωνία να πάρω μια σοκολάτα, ένα περιοδικό, κάτι τέλος πάντων, μόνο τα seven eleven μένουν ανοιχτά, αλλά αυτά είναι σαν σούπερ μάρκετ, δεν σου δίνουν την χαρά του περιπτέρου, που το κυκλώνεις και μία και δύο και τρεις φορές σαν καρχαρίας πριν αποφασίσεις ανάμεσα σε soft kings και παγωτό.

Ακούω βήματα στα σκαλιά, πάω να καλημερίσω τoν milkman.

Advertisements

1 Comment

Filed under Random days and nights, What's wrong with you?

One response to “οι εντολές

  1. ειδα αυτο και σκεφτηκα πως μαλλον θα σε ενδιεφερε,

    καλο κουραγιο με τις αυπνιες 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s