εσύ γιόρτασες με μεγαλοπρέπεια σήμερα;

σήμερα, σε κάθε γωνιά του Μίσιγκαν, πλήθος πιστών σε βαθιά κατάνυξη… θα πάνε κανονικά στις δουλειές τους αγνοώντας ότι σε μια χώρα κάπου στην Ευρώπη έχουν παγώσει τα πάντα προκειμένου να κάνουν οι κάτοικοι ένα δεύτερο Πάσχα και να βγάλουν οι εκκλησίες το καλαθάκι του έρανου σε sold out κοινό. Από χθες δε είναι πρώτη είδηση στο in.gr πού θα τιμήσει την Μεγαλόχαρη η πολιτική ηγεσία και άλλα τέτοια κρίσιμα και επίκαιρα.

Μην νομίζεις, κι εγώ γιορτάζω και χαίρομαι που είναι τόσο big deal, κανείς δεν με ξεχνάει με τόσο ντόρο πια, απλώς να μωρέ, σκέφτομαι πως υπάρχουν πιο σημαντικά θεματάκια. Αλλά κάντε τον σταυρό σας, ο Πρωθυπουργός λέει ζήτησε παράταση του μνημονίου, δύο χρόνια ακόμα, και μείωση του ελείμματος, αλλά μέσα σ’ αυτές τις σκληρές διαπραγματεύσεις, του λείπουν από την σούμα 20 δισεκατομμύρια ευρώ που δεν ξέρουμε πού θα τα βρούμε. Με την βοήθεια της Παναγίας, όμως, όλα γίνονται, έτσι;

Εξάλλου, τα είπε και ο Σοφός Ιερώνυμος «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα», αντίθετα με την Εκκλησία που δεν κοιτάει τα δικά της συμφέροντα αλλά τα δικά μου και γι’ αυτό πληρώνει φόρους για να βοηθήσει το χάος, δεν έκλεισε τα συσσίτια “για καλοκαίρι” και προσπαθεί να ελαφρύνει το βάρος του μέσου πολίτη με ΚΑΘΕ τρόπο.

Αχ Παναγία μου, αν αποφασίσεις να κατέβεις στην Ελλάδα για ένα θαύμα, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου διαβατήριο και άδεια παραμονής και να μην πολυαναφέρεις το γεγονός ότι είσαι εβραϊκής καταγωγής γιατί θα σε σαρώσει ο Ξένιος Δίας.

Χρόνια πολλά και βοήθειά μας.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Dear diary

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s