News and other updates

Αν πήρες εχθές την Καθημερινή, ψάξε στο ένθετο Κ, την Γιόνα. Πώς θα την καταλάβεις; Είναι η Νεουορκέζα ρεμπέτισσα σου λέω. Έχω ενθουσιαστεί με το άρθρο, όχι γιατί μόνο η Γιόνα είναι φίλη μας και διδακτορική εδώ στο Μίσιγκαν, αλλά επειδή η ιστορία της είναι τόσο μα τόσο ενδιαφέρουσα.

το άρθρο

Την γνωρίσαμε πέρσι στην Ρεμπέτικη Ιστορία, όταν ο Will προσπαθούσε να επιλέξει ανάμεσα στα δύο προγράμματα που τον είχαν δεχτεί, στο Michigan και το Columbia. Και η Γιόνα ήταν ιδανική γιατί έχει φοιτήσει και στα δύο. Πάνω από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο ρεμπετάδικο που είχα να πάω από τότε που ήμουν φοιτήτρια και περνούσαμε την φάση “Μποέμισσα”, την άκουσα να μιλάει για τη ζωή στην Νέα Υόρκη, το Αν Άρμπορ και τελικά την Αθήνα και μου φάνηκε σαν ιδανικός χαρακτήρας για μυθιστόρημα. Και όταν ανεβαίνει στο πάλκο μπορεί άνετα να γίνει χαρακτήρας και σε ταινία.

Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να σου πω και μια άλλη λεπτομέρεια, γιατί θα σκάσω αν δε την αναφέρω και γιατί τέλος πάντων έχουμε περάσει τόσες ώρες πάνω από τους New York Times με τον Πιτσιλίδη να διαβάζουμε τους γάμους στις τελευταίες σελίδες, που πρέπει να το μοιραστώ με κάποιον: το καλοκαίρι που παντρεύτηκε η αδερφή της, επίσης της κλασσικής μουσικής, τους έκαναν ολόκληρο αφιέρωμα! Ε, ε, ε, σε εντυπωσιάσα; Άντε διάβασε το άρθρο σου λέω.

Και τώρα που σου βάζω homework, διάβασε και την στήλη μου στο ermoumag.com για τα μισητά jeggings: εδώ. Παρεμπιπτόντως, το σάιτ κυκλοφορεί και στα ελληνικά και στα αγγλικά, έτσι για να μην σου χαλάμε χατήρι.

Και αφού είσαι που είσαι συνδεδεμένη, διάβασε και μια λίστα με όλες τις overrated μπούρδες που κάνουν την ζωή μας πιο περίπλοκη: εδώ. Από τo αγαπημένο fave.gr.

Τέλος, αν είσαι follower στο twitter, μπορεί να πρόσεξες πως το τελευταίο άρθρο που με συνεπήρε ήταν για τους ακαδημαϊκούς που μεταναστεύουν στην Τουρκία, όπου λέει τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα δικά μας. Ιδιαιτέρως, τα ιδιωτικά. Άντε, τι να πω, και στα δικά μας –για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δηλαδή. Μπας και βρουν αξιοπρεπή δουλειά οι ακαδημαϊκοί χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευτούν. Και μια που έχω πιάσει το θέμα Τουρκία, πρέπει να σου πω ότι τα βράδια που βλέπω Southpark με ακουστικά, όταν κάνω κανένα διάλειμμα και τα βγάζω, ακούω Τούρκικες σαπουνόπερες από τον διπλανό καναπέ. Και όχι δεν μένω με την μαμά μου. Είναι μέρος του homework του Will για την τάξη των τουρκικών. Εκεί φτάσαμε φίλη, να έχουμε σε dolby surround το δράμα της κόρης της μαγείρισας που είναι ερωτευμένη με τον κηπουρό, ο οποίος όμως είναι ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού.

Και αν αναρωτιέσαι αν κάνω εγώ καμιά πρόοδο στην γλωσσομάθεια, πρέπει να σου πω ότι σήμερα το πρωί έμαθα πώς να λέω “έχει παγώσει ο κώλος μου” στα Τουρκικά.

Μόνο που το ξέχασα κιόλας.

Καλή εβδομάδα!

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under Look what I found!, Random days and nights

Leave a comment